Mer tid, mer pengar och mer energi.

För en vecka sen bänkade jag mig tillsammans med ca 200 andra i Schaumansalen för att lyssna på Charlie Söderbergs föreläsning "Mer tid, mer pengar och mer energi". De flesta känner säkert till Charlie Söderberg, eftersom han har medverkat i flertalet svenska TV-program, bl.a. Lyxfällan och Tonårsbossen. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av föreläsningen, men hoppades i alla fall på att kunna gå därifrån med några användbara tips.
 
 
Vad är ett rikt liv för mig?
 
Ett rikt liv är något många förknippar med mycket pengar. Visst, i dagens värld kretsar mycket kring pengar och vare sig vi vill det eller ej så är pengar en nödvändighet. Vi har alla utgifter som måste betalas varje månad, och ofta får man vrida på slantarna för att få det att gå ihop månaden ut. Det många går bet på är att man bara kan bli lycklig om man har mycket pengar.
 
Charlie delade in rikedom i tre olika delar:
  • Fysisk rikedom - det du i själva verket har (Pengar på bankkontot, en bil, en lägenhet..)
  • Inre rikedom - din relation till det du har (Känner du dig fri? Känner du inspirerad?)
  • Ekonomisk rikedom - hur du hanterar dina resurser (Låter du pengarna jobba för dig?)
Den lägsta av dessa avgör hur rikt ditt liv är, inte medeltalet. Ta en stund och fundera över hur ditt liv ser ut för tillfället, så att du har utgångsläget svart på vitt. Vad är du nöjd med? Vad skulle du vilja ändra på? Eller är du redan där du vill vara?
 
För att kunna få ett rikare liv måste du veta vart du på väg, vart du strävar. Vad är det du vill uppnå? Vem är det du vill bli? Och framför allt, varför? Det är det allra viktigaste, om du inte har ett starkt varför och en inre motivation så kommer det att vara betydligt svårare att nå dina målsättningar. Ett framgångsknep: Visualisera att du redan har lyckats, se målbilden framför dig. 
 
 
Vad krävs för att få till en förändring?
 
Många drömmer om ett bättre liv, men orkar inte själva göra något åt det. Man hoppas bara att det ska fixa sig själv på något mirakulöst sätt. Sanningen är att du kan inte fortsätta att göra samma saker, och förvänta dig att få ett annat resultat.
 
Enligt Charlie behöver du vara:
  • Inspirerad - du måste ha ett driv
  • Förvirrad - du måste våga försöka, våga fråga och be om hjälp
  • Förbannad - du måste bli tillräckligt less på din nuvarande situation
Det börjar och slutar med dig själv. Är du beredd att göra det som krävs kan du nå precis dit du vill. Det är bara du som sätter gränserna.
 
 
"Är du beredd att de kommande 5 åren göra det som 95% av befolkningen aldrig gör för att om 5 år ha det som 95% av befolkningen aldrig kommer att få?" - Charlie Söderberg
 
 

Personlig utveckling.

Det många kanske inte tänker på är att även den mentala biten behöver sin beskärda del. Vi är många som har stora drömmar och mål här i livet, och ofta är det våra egna spärrar som sätter käppar i hjulet. Tankens kraft är otroligt stark, så se till att ge utrymme endast för sådana tankar som är i enlighet med vart du strävar i ditt liv. Är du inte där du vill vara, gör då dig själv en tjänst och ta steget utanför din bekvämlighetszon. Gör den där grejen som skrämmer livet ur dig, tro på dig själv och gå din egen väg. En vacker dag kommer du att kunna se tillbaka och konstatera: That's when it all changed!
 
Den perfekta sysselsättningen en höstkväll som denna: Kryp upp i soffan, läs några kapitel ur favoritboken samtidigt som du smuttar på en Nocco.
 

Here I am.

Hej och vad roligt att just du har hittat hit!
 
En längre tid har tanken att börja blogga funnits och jag tänkte "varför inte?", så här sitter jag nu. Inledningsvis har jag tänkt att bloggen får vara en blandning av lite allt möjligt, så får vi se vart det leder.
 
Välkommen och hoppas du ska trivas här!
 
RSS 2.0